logo distress transp

Home

Wie zijn wij ?

InShot_20230816_132152853

Ik ben Maia, oprichtster van SOS parents in distress!

Kinderen zijn mijn passie. Zowel in mijn privéleven, als in mijn professionele leven. Ik ben moeder van 2 kinderen (Bloom en Obe) en al 15 jaar pleegmoeder van ondertussen een dertigtal kinderen. We vangen in ons gezin maximaal 6 kinderen op die zijn toevertrouwd aan de jeugdzorg. Kinderen die bij ons wonen: maanden, jaren, …

6 +2 = 8 kinderen.

MAAR HOE DOE JE DAT?

(Dit is de vraag die mij vaak wordt gesteld)

En…. Ik weet het niet… het kwam vanzelf. We houden van deze sfeer. ( « ik » wordt « we » omdat ik dit allemaal doe met Manu, mijn man ). 

Dus het is best geanimeerd bij ons, MAAR gestructureerd. Er is zottigheid, MAAR met grenzen.

En we blijven zennnnn in alle omstandigheden (we proberen dat althans). Het is niet elke dag makkelijk. Maar laten we zeggen dat ik ervaring heb. En ja, ouder zijn: dat LEER je! Door ervaring wordt men een expert.

Kortom, ik was docent Beeldende Kunst en zedenleer. Ik ben een afgestudeerde « assistante familiale ». Ik heb ook een heleboel boeken gelezen over ouderschap. Het helpt. Maar eerlijk gezegd? Wie heeft mij het meest geleerd? Kinderen. Het is voldoende om naar hen te luisteren, om ze te observeren, om ze te « voelen ». We vullen ons met dit alles… en dan geven we, we geven…. en we ontvangen weer…. en ik vind dat leuk.

 

Nu ga ik verder. 

Na jaren toegewijd te zijn geweest aan kinderen, wil ik mijn knowhow ook doorgeven aan ouders in moeilijkheden. Ik ben een opgeleide coach nu. En terwijl ik moeder en pleegmoeder blijf (en nee ik ben het niet beu), help ik ouders en injecteer ik ze met mijn dosis motivatie, kennis en ervaring en luister ik naar hen. Naar het schijnt kan ik dat goed, luisteren.

O ja, ik heb het je niet gezegd: moraliserende en complexe toespraken daar doe ik niet aan mee. Ik ben het liefst rechtuit, echt en positief. Heel verlegen ben ik, maar in mijn element bij de kinderen of als het hen aangaat.

 

InShot_20231116_101615025

Ik ben Manu, Maia’s echtgenoot en dus de vader van Bloom en Obe. 

Ik ben een opvoeder aan de basis. Ik ben afgestudeerd in België en heb daar 4 jaar gewerkt. Toen ik met Maia de keuze maakte om ons in het zuiden van Frankrijk te vestigen, stelden we ons een project voor rond kinderen, hier in de Ardèche, in de natuur.

We hebben een kleine biologische boerderij gecreëerd (kastanjes en honing). En we zijn in de loop der jaren een XXL pleeggezin geworden. 

Net als Maia behaalde ik het staatsdiploma  « Assistant familiale ».

 

In de familie ben ik de animator. Ik hou ervan om een goede sfeer te creëren, heel levendig, met muziek. Ik zing (zonder het te beseffen), ik maak grappen tegen kinderen, ik plaag ze. Kortom, je zult het begrepen hebben, de kalme kant is eerder Maia. Ondanks dit clown imago ben ik een gevoelig iemand. 

Ik observeer en analyseer graag het gedrag van kinderen. 

Ik probeer altijd de positieve kant te zien bij kinderen en mensen in het algemeen. 

Ik probeer te begrijpen waarom iemand zo reageert. Er is altijd een reden, een verklaring. Daar moet je naar op zoek. 

Juist op dit punt help ik Maia in

SOS Parents in distress!

Observeren, analyseren en nadenken over oplossingen.

Wettelijke vermeldingen